Festékszórás

festekszoras2Pácolás, lakkozás, nyílászárók, faburkolatok, fa-és fém felületek,minőségi festékszórása ipari felületkezelő anyagokkal. A pácokat, lakkokat, fedő festékeket festékszóró pisztollyal hordjuk fel, ezáltal szép homogén, egyforma festék rétegvastagságot érünk el a nyílászáró felületén, nem lesz foltos a felület.

Felületkezelés

A nyílászárók és fafelületek anyagát a környezeti behatásokkal szemben védeni kell, mivel a natúr faanyag pólusai nyitottak valamint felülete mikroszkopikusan tekintve nem egyenletes tehát koszolódik és elszíneződik,gombásodik.

További érvelés még a faanyagok felületkezelésének szükségessége mellett hogy a faanyag egy higroszkópos nedvszívó anyag ami mindig tartalmaz valamennyi minimális nedvességet.

festekszoras1Tehát a natúr felületű faanyag mindig vesz fel és ad le nedvességet a környezetének. Ezért a faanyagok felületét felületkezelni kell valamilyen felületkezelő anyaggal.

Cégünk a felületkezelésben nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkezik,ezért ipari felületkezelő anyagokat használunk festékszórásra.

A Milesi felületbevonó anyagával dolgozunk. Az anyagokat szakképzett munkatársaink szórásos technológiával juttatják a felületre. Színválasztási lehetőségek:RAL színskálából,páckatalógusból,kültéri színlétrákból.

Pácolt lakkozott felületek

A pácolás egy olyan művelet, amely során a faanyag felületét meghatározó évgyűrű metszetek más szóval a rajzolatokat árnyaltabbá tesszük. Tehát a pácolás alkalmával felvitt színező anyaggal kiemeljük, öregbítjük a fa rajzolatát. Az így előtérbe kerülő árnyalt rajzolat lesz, az alap majd erre kerül egy réteg alapozó lakk bevonat majd erre egy vastagabb időt állóbb fedőlakk bevonat.festekszoras6

A pácolás kimondottan beltérbe való technológia mivel az így készült bevonatrendszer kevésbé uv álló. A pácoláshoz szintén széles színválaszték áll a kedves megrendelők részére.

Fedőfestett felület

A fedőfesték bevonat azt jelenti, hogy a faanyagra jellemző megjelenési formát eltüntetjük a bevonó anyaggal. Tehát ellentétben a lazúros felületekkel itt a fedőréteg változatos nem a fára jellemző már-már műanyagszerű bevonata lesz a domináns.

A technológia ebben az esetben is három réteget ír elő, van egy impregnálás majd egy alapozó lakk végül egy fedőréteg, ami színezhető alapesetben fehér. Ebből következik tehát, hogy színárnyalatok sokasága ál rendelkezésére a felület színének meghatározásához.

Vastaglazúros felület

festekszoras5A vastaglazúr alatt azt a komplex bevonatrendszert értjük, amely tartalmaz egy impregnáló gombamentesítő valamint egy köztes alapozó továbbá egy vagy két fedőlakk réteget.

Ez az összetett rendszer biztosítja a kültéri vízhígítású lazúrrendszer hatékonyságát, uv állóságát.

Továbbá fafelületek viaszolásával is foglalkozunk,ipari mély viaszokat használunk,amelyek gyors száradási idővel rendelkeznek.

Fafelületek antikolását is végezzük, amely eljárás az adott felületett öregítetté,antikoltá teszi. Speciális antikoló pácokkal tudjuk elérni az antikolást.

Kül- és beltéri nyílászárók bevonatára egy speciális javító, felújító viaszt adunk, amivel évente 1-2 alkalommal át kell törölni az ablakok és ajtók festett felületét. ezáltal úgymond karbantartjuk a nyílászáróinkat

Ha nagyon szép felületkezelt nyílászárókra vágyik,akkor forduljon hozzánk bizalommal, több ezer nyílászáró minőségi festékszórását végeztük már el, ezáltal garantált a minőségi munka. Munkánkra garanciát vállalunk.