Burkolás

burkolas10Cégünk szakmai tapasztalatra alapozva, teljes körű szolgáltatást nyújt hideg és melegburkoló munkálatokban, bármilyen alapú és állapotú felületekre. Tevékenységi körünk a felületképzésen belül elég széles. Magánlakások közintézmények, ipari létesítmények, társasházak,lépcsőházak, irodaépületek, családi házak komplett külső-belső burkolását vállaljuk.

Vállaljuk:

 • Lépcsőházak, társasházak, panelházak, családi házak lépcsőinek lépcsőburkolat elkészítését. bordázott PVC lépcsőtakaróval,vagy külön élvédővel ragasztva.
 • Családiházak,lakások járófelületeinek burkolása laminált padlóval
 • Lépcsőházak, társasházak, panelházak, közintézmények, családi házak lépcsőinek, járófelületeinek, oldalfalainak külső és belső burkolását burkolólappal, téglával, klinker téglával, mészkővel és egyéb kőfajtákkal.

Burkolás PVC lépcsőtakarókkal

burkolas17A lépcsőtakaró előnyösen alkalmazható lakó- és közösségi épületek belsőtéri, beton és vasbeton lépcsőinek burkolására és védelmére.

Anyaga:

Töltött lágy PVC alapanyagból extrudálással előállított profil.

Kétféle profilváltozatban készül:
– gömbölyített (sarokszög 89°),
– sarkas (sarokszög 79°).

Műszaki jellemzői:

 • folyómétersúly: 2000+-100 g/fm,
 • alkalmazási hőfoktartomány: (-5)+(+30) °C,
 • lineáris méretváltozás: 2% (melegen),
 • lángterjedési osztály: ”mérsékelt lángterjedésű” nem éghető aljzaton,
 • tűzveszélyességi osztály: D.

Méret:

 • hosszúság: megrendelés szerint, de max. 4000 mm,
 • belépő szélesség: 267+-5 mm,
 • élvédő szélesség: 44 mm.

Színválaszték:

 • kék,
 • szürke,
 • fekete,
 • barna

Beépítés módja:

burkolas16A profil legalább C 16 szilárdságú, előregyártott betonfelületre vagy azzal azonos szilárdságú cementsimítással ellátott helyszíni betonfelületre ragasztható. Az aljzat felülete száraz, tiszta és repedésmentes legyen. A lépcsőfok élkiképzése mindkét lépcsőtakaró profil típusnál eltérő.
A gömbölyített lépcsőtakaró számára 5 mm-es sugárral lekerekített lépcsőélt, a sarkas lépcsőtakaró számára pedig derékszögű lépcsőélt kell biztosítani.

Ez utóbbi esetben különös fontossággal bír a lépcső él megfelelő szilárdsága. Ezért nagyforgalmú lépcsőknél jó megoldást nyújt a lépcső él szögacéllal történő megerősítése. Az aljzatfelület célszerű aljzatkiegyenlítő alkalmazásával előkészíteni. A lépcsőtakarót beépítés előtt egy napig szobahőmérsékleten kell tartani.

A lépcsőtakaró profilokat PVC padlóragasztóval (pl: Palmafix) kell a megfelelő minőségű és megfelelően előkészített aljzatra ragasztani.

Ragasztás technológiája:

A beton lépcsőfelületre ill. a lépcsőtakaró hátoldalára a ragasztót egyenletesen felkenjük, majd az oldószert kb. 15-20 percig párologni hagyjuk.

Ezt követően a lépcsőtakarót pontosan a helyére illesztjük a fenti módon előkészített felületre simítva.

A ragasztás mind a járófelületen, mind a homlokfelületen egyenletes legyen. A leragasztott takaróprofilt 24 órán át le kell terhelni és csak ezt követően vehető a lépcső használatba.Kezelés: A lépcsőtakaró a forgalomban lévő hagyományos tisztítószerekkel jól tisztítható.

Burkolás laminált padlóval

burkolas14A lerakás folyamata: Előkészület Akklimatizáljuk a parkettát. A bontatlan csomagokat lerakás előtt kb. 48 órán keresztül kell tárolni a burkolandó helyiségben.

A szoba hőmérsékletének minimum 18-22 C-nak, a maximális páratartalomnak pedig 40-60 %-nak kell lennie. A kicsomagolást követően minden egyes panelt ellenőrizni kell.

Laminált parkettázás általában ha lehetséges a fény fő beesési irányával párhuzamosan kezdjük meg.

Amennyiben az adott helyiség hosszában 10 m-t, szélességében 8 m-t meghaladja, úgy dilatációt kell beiktatni.

A laminált padlót úsztatva kell lefektetni, ami azt jelenti, hogy nem ragasztjuk az aljzathoz, és nem érintkezhet a fallal, ajtókerettel, küszöbbel, beépített szekrénnyel, fűtéscsövekkel, oszlopokkal, egyéb burkolatokkal stb., hanem 10-15 mm hézagot/dilatációt kell hagyni.

Laminált parketta típusai:

Három fajta laminált parketta lerakási mód ismeretes:

 • Hagyományos pallók, melyek a gyártók ragasztottak. Ez a típus hihetetlenül biztonságos kötés, és minőség.
 • Előre-ragasztott lambéria palló, melynél vízzel aktiválódik a ragasztó.
 • Ragasztó nélküli (klikkes) laminált parkettázásnál különböző összeillesztési technikákkal találkozhatunk, melyek kellő szilárdságot adnak, nem véletlenül ők a legelterjedtebbek

Laminált parketta:

A laminált parkettát többféle aljzatra – mint például beton, PVC, faparketta, kerámia – is le lehet fektetni. (A szőnyegpadló egészségügyi okok miatt nem ajánlott.) Gondoskodni kell arról, hogy a padlóalap tiszta, száraz kevesebb, mint 2 %-os nedvességtartalom és egyenletes kevesebb, mint 2 mm/m2 szintkülönbség legyen. Amennyiben az aljzat egyenetlensége nem megfelelő, használjon aljzatkiegyenlítőt!

Csak megfelelő kiegyenlítőt használjon ami gyorsan szárad, ha nem akar napokig várni! Bármilyen beton vagy kerámia padló esetén párazáró réteget kell alkalmazni. A párazáró fóliát 20 cm-es átfedéssel és rögzítő szalaggal összeragasztva kell lehelyezni, a falra fel kell hajtani.

Erre tehetjük igény szerint rá a polifon 2 mm vastag, vagy alátétlemezt 5 mm vastag, amely hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Ezeket egymás mellé illesztve fektessük le. Padlófűtés esetén speciális padlópapírt / iszappapírt (1 mm vastag), vagy speciális alátétet (1,6 mm vastag) helyezünk le.

Laminált padló lerakása:

burkolas13A laminált padló ragasztás nélkül rakható le. Az első panelt a 10-15 mm-es dilatációs hézag megtartásával kell letenni. A következő panelsoroknál ügyelni kell arra, hogy 30-40 cm-es eltolással illesszük a lamellákat egymáshoz.

A levágott utolsó darabbal tudjuk kezdeni a következő sort. Mivel 4 oldali klikkes a laminált padló, így egyszerű mozdulattal tudjuk összepattintani. Ügyelünk arra, hogy a dilatációt a helyiség minden oldalán betartsuk.

Általában 5% ráhagyással kell megvásárolni a laminált padlót, mivel az utolsó sort hosszanti irányban le kell vágni, valamint az esetlegesen felmerülő egyéb leeső részeket (az adott helyiség tagoltságától függően) bele kell kalkulálni. Miután az utolsó panelt is letettük, az ékeket el lehet távolítani. A szegélylécek a hézagot elfedik. A szegélylécek rögzítése ragasztással, vagy mechanikus (clips) segítségével történik.

A kapcsokat kb. 40 cm távolságban a falra dübelezzük, majd a lécet egyszerűen rápattintjuk. A clips illesztésnek köszönhetően a lécet többször is probléma és sérülés nélkül a falra szerelhetjük és leszerelhetjük (pl. a fal tapétázása vagy festése alkalmával). A szegélyléceket a külső, belső sarkoknál 45 ° – ban gérbe vágjuk, vagy sarokelemekkel oldjuk meg. Szükség esetén kaphatóak jobb-, bal oldali szegélyléc végzárók, valamint két szegélyléc találkozásánál toldó elemek is.

Küszöböknél, bejárati ajtóknál, teraszajtóknál, stb. szükséges a dilatációs hézagot elfedni. Ezt U alakú profillal tehetjük meg, amely küszöb-, záró-, illetve indítóprofilként használható. Ragasztással vagy lefúrással lehet rögzíteni. A burkolatváltás két burkolat között azonos szint esetén T alakú profillal, vagy lencse alakú profillal történik.

Ragasztással lehet rögzíteni. Amennyiben két burkolat között szintkülönbség van, meg kell mérni, hogy hány mm a különbség és annak alapján kell a profilt megvásárolni. Attól függően, hogy melyiket válasszuk ragasztással vagy lefúrással lehet rögzíteni. Padlófűtés esetén kerülni kell a lefúrható profilokat, mivel az aljzatban futó csövek sérülhetnek. A lépcsőket is lehet burkolni laminált padlóval.

Az éleknél lépcső-élvédő profilt használunk. A fűtéscsöveknél használjon csőrózsát! Ha konyhába, előtérbe, nappaliba fektetjük a laminált padlót, szükséges az un. Clicguard impregnáló anyagot használni. Az illesztések közé kell tenni. Nem engedi, hogy két panel találkozásánál beszivárogjon a nedvesség (és ezáltal megduzzadjon a hordozóréteg). Védelmet nyújt a laminált padlónak, és amennyiben ezt az anyagot használja, biztos lehet abban, hogy nem fog nyikorogni a parketta.

burkolas18Parkettázás után a burkolat azonnal használatba vehető! Padlófűtés sok laminált padló alkalmazható padlófűtés esetén. A laminált padló csak vizes rendszerű padlófűtéshez használható!

Az aljzattal kapcsolatban több dolog is van, amire fontos figyelni: nedvességvizsgálatot, valamint egy jegyzőkönyv szerinti felfűtési vizsgálatot (5 fokonként) szükséges végezni.

A laminált padló padlófűtés felett történő fektetése esetén először párazáró fóliát, majd speciális, padlófűtéshez kifejlesztett padlópapírt kell kiteríteni. A padlófűtést a munkálatok előtt ki kell kapcsolni, és a padlónak is normál szoba-hőmérsékletűnek kell lennie.

A padlófűtés hőmérséklete nem lehet magasabb 28 °C-nál. Bemenő legmagasabb vízhőmérséklet: 50 °C.

A laminált padló lefektetése után vissza lehet kapcsolni a padlófűtést. Az első héten ne legyen a hőmérséklet 16-20 °C -nál magasabb, a következő héten pedig már a fent leírtaknak megfelelően lehet fűteni.

A laminált padló ápolása egyszerű és könnyű, talán ezért is elterjedt, az ára rendkívül kedvező.

Burkolás burkoló lappal, klinker lapkatéglával, mészkővel és egyéb kőfajtákkal

A következőkben olyan információkat szeretnénk megosztani Önnel,melyek minden esetben nélkülözhetetlenek a legjobb burkoló kiválasztásához! Ügyeljen rá, hogy burkolója az Ön érdekeit szolgálja és ne csak a kiadott feladatot végezze. Egy jó burkoló minden esetben megmondja, hogy hogyan jár jobban az ügyfél. Nem az a célja, hogy a burkolási munkát elvégezze és utána az ügyfelet elfelejtse, hanem, hogy az ügyfél még több ügyfelet ajánljon, mert olyan jó munkát végzett!

Nappali, Előszoba:

burkolas19Méreteiben és berendezésében is eltér házunk, lakásunk többi részétől.

Általában nincs nagy fizikai igénybevételnek kitéve, viszont fontos, hogy jó körülmények között töltsük el az időnket ebben a lakrészben is.

Kiemelném a burkoló lap kopásállóságának fontosságát, mert ha megfigyeljük ugyanazt az útvonalat járjuk be felületünkön. Idővel a gyengébb burkoló lapok ezeken a részeken fényüket, színüket vesztik, fakóvá válnak.

A porcelán, gres, kerámia, gránit és anyagában csiszolt, polírozott burkoló lapokat részesítsük előnyben vásárláskor.

A burkoló lap méretének kiválasztása során egy fontos szempontot vegyünk figyelembe, hogy nappalinkat „nagyítani, szűkíteni vagy elforgatni” szeretnénk.

Konyha:

burkolas8A látszó felületek mérete elég kevés, miután az alsó és felső konyhaszekrények hátoldalához nem kerül burkoló lap.

Általában a konyhabútorok közötti, és a látható felületek kerülnek hidegburkolásra.

A konyhai felületek fizikai igénybevétele nagy. Mosogatásnál vízzel és vegyszerekkel, főzésnél olajjal, zsírral és párával érintkezik, szennyeződik burkolatunk.

A burkoló lap és a fugaanyag tartós kell hogy legyen.

Megfelelő bedolgozással és anyagválasztással a foltosodás és minőségromlás elkerülhető, felületeink élettartama megnövelhető!

Kültér:

burkolas5Ebbe a kategóriába tartozik a loggia, terasz, kertrész, medence, medencetér. Érdemes nagy figyelmet fordítani arra, hogy az időjárás viszontakságainak kitett felületről van szó.

A fagyállóság, kopásállóság és a burkoló lapvastagság megfelelő megválasztása fontos.

Az eleve kültérre gyártott burkolatok például: gránit, betonlapok, viakolor, egyéb beton alapú térkövek sózhatóak, felületük tisztítása nem igényel túl nagy óvatosságot.

A terméskő félék például: Horvát-mészkő, Süttőikő, Palafélék éves szintű impregnálást igényelnek, hogy a vízlepergető tulajdonságukat megőrizzék.

Az utóbbi felületkezelést érdemes burkoló szakemberrel elvégeztetni, mert ezek az anyagok erős vegyszernek minősülnek és bedolgozási idejük, anyagösszetételük miatt rövid.

Fürdő:

burkolas11A fürdőszoba és a fürdőszobai burkolat a legfontosabb, és a legjobban igénybevett helységnek számít otthonunkban.

Mint burkoló javaslom, törekedjünk lehetőség szerint a minőségi, tartós alapanyagok felhasználásában, bedolgoztatásában, mert mint tudjuk a víz és a pára csúnya dolgokra képes.

Az ezek által okozott szennyeződések eltávolítására használt tisztítószereinkről ne is beszéljünk.

Fontos szempont lehet a burkoló lap könnyen tisztíthatósága is. Nagy általánosságban minimum ketten használjuk, de inkább többen ezért is többféle igénybevételnek kell megfelelnie az évek során. Alakítsuk ki úgy, hogy fárasztó napunkat feletesse velünk a szépsége és harmóniája.

A burkoló által beépített dekorok, bordűrök és egyéb díszítőelemek tovább fokozhatják fürdőszobánk egyediségét.

Kőburkolatok

A természeteskőburkolatoknak rengeteg előnye van:időt állók, szépek és értékesek.

Megfelelő választással és néhány kiegészítő kezeléssel elérhetjük, hogy az időjárás viszontagságai ellenére kőburkolataink tartósak maradjanak.

Például a kőzetekbe jutó nedvességet csökkenthetjük hidrofobizáló szerrel.

Ezzel elkerülhető a mohák, gombák szaporodása is, hiszen ezen mikroorganizmusok főként nedves helyen szeretnek megtelepedni.

A burkolatok anyaga igen sokféle lehet: mészkő, homokkő, mészmárga, gránit, tufa, pala.

Az anyag kiválasztása során vegyük figyelembe az anyag fagyállóságát illetve hőre való viszonyát.

Burkolatok

burkolas1Klinker

Kiváló minőségű, természetes alapanyagú kerámia. Amellett, hogy időtálló, a mögöttes szerkezeteket is megvédi az időjárás viszontagságaitól, jó hőszigetelő.

Mészkő

A mészkövek egyik előnyös tulajdonsága, hogy nagyon tartósak. Színe semleges törtfehér, vagy vajszínű, így gyakorlatilag bármihez nagyon jól illik.

Homokkő

Tartósságát bizonyítja, hogy a római kori ásatásokból is kerültek elő falazatok. Megmunkálhatósága viszonylag egyszerű, többféle vastagságú lehet.

Terméskő

Az organikus építőanyagok közül a terméskő a legváltozatosabb, nemhiába az egyik legrégebben használt építőanyaga az emberiségnek.

Amennyiben minőségi munkát szeretne garancia vállalással, forduljon hozzánk bizalommal.

Munkánk szakmai jellegéből fakadóan rendkívül fontos jelentőséggel bír a minőségi munkavégzés, ezért összes tevékenységünket az ISO szabvány követelményeinek megfelelően végezzük.

Az elvégzett munkákra garanciát vállalunk,és garancia levelet adunk róla. Várjuk megtisztelő megrendelését,hogy otthonát a Ön igényének megfelelő harmóniába hozhassuk.

Mi garanciát adunk az elvégzett munkánk mellé és nyugalmat az Ön részére, válassza Ön is a minőségi munkát és válassza cégünket kivitelezőnek.

 

Elérhetőségeink:

Telefon: 06 (70) 608-4319

E-mail: info@epitoiparifelujitas.hu

Kérje ingyenes árajánlatunkat! Várjuk jelentkezését!