Állványozás

Vállaljuk:

allvany1Panelházak, Társasházak, közintézmények,családi házak állványépítését-állványbontását, függőhíd telepítését szakszerű munkával.

A megrendelő igénye szerint végezzük a munkát, az állványépítése és bontásakor maximálisan igyekszünk betartani a munkavédelmi és balesetvédelmi szabályokat.

A munkaterületet lekerítjük, kitáblázzuk,a munkaterületre csak engedéllyel és védősisakban lehet belépni.

A megépített állványrendszert munkavédelmi szakembernek adjuk át, aki a felülvizsgálás után írásban engedélyezi a munkavégzés megkezdését.

Állvány építésekor:

allvany2Az állványépítő szakemberrel az állványépítés megkezdése előtt írásos megbízási szerződést kell kötni a vállalkozónak.

Az írásos megbízási szerződés nélkül az állványozást, állványbontást nem lehet elkezdeni. Az állványozást bontó szakember biztosító heveder használata mellett kezdi meg a bontást. Az állványt építő ács utasítása szerint cselekszik az állványépítés helyszínén levő minden dolgozó.

Az elsősegélynyújtó ládának az állványozáskor, közvetlen a munkaterületen kell lenni. Az utcán közlekedő gyalogosoknak a munkaterületen keresztül tilos az átjárás,a gyalogosokat a munkaterületről ki kell zárni.

A személyautóknak a munkavégzés idején a munkaterületre parkolni tilos.

A munkaterületen található füves részre ügyelni kell, fát kivágni tilos. A Közterület felügyelettől engedélyt kell kérni fa kivágásra,és vállalni kell, hogy a munkabefejezését követően a kivágott helyére ugyanolyan fajta fát telepítünk.

Az épülő állványhoz a dolgozók létszámát az állványépítés ütemének megfelelően növeljük. Védősisak használata, és a munkavédelmi,balesetvédelmi szabályok betartása mindenki számára kötelező.

allvany3Állványépítésnél minden felépített stopra kell egy dolgozó. Doka lábbal kell alá támasztani a társasház garázssor kijáratánál található betonelemet,amely tetejére állványrendszer ráépítést csak alátámasztás után lehet végezni. Az állvány szakszerű felépítéséért az ács-állványozó felel. 2 stopponként kikötőszemmel rögzíteni kell az állványt, a falban stabilnak kell lennie a dűbelnek,és kikötőszemnek. A felépített állványrendszernek függőlegesnek kell lennie,nem csavarodhat egyik irányba sem.

A fal és állvány távolságának mindenhol egyenletesnek kell lenni,a legkisebb távolság nem lehet kisebb mint 20-25 cm,annyi helynek maradnia kell, hogy a glettvas biztosan beférjen a fal és az állvány közé.

Az állvány feladogatásánál gondosan, összhangban dolgozunk, az egymás alatt és felett levő dolgozók hangos szavakkal tájékoztatják egymást,hogy az állvány alkatrészt biztosan megfogta,és az alatta levő elengedheti /FOGOM, ADOM, ENGEDEM, ELENGEDTEM/

Állványbontásakor:

allvany5Minden stopra beáll egy dolgozó. Az ács-állványozó utasítására elkezdődhet a bontás. Minden dolgozó számára kötelező a védősisak, az állványt bontó szakember biztosító heveder használata mellett kezdi meg a bontást. Az ács-állványozó rendkívül körültekintően jár el a kikötési pontok eltávolításánál,a kikötés egyenletes engedése mellett figyeli az állvány együttes mozgását.

Ha az állvány együttes mozgását nagynak,és veszélyesnek tartja,akkor egy stoppal lejjebb megy,és kikötőszemmel rögzíti az alatta levő állványszintet, és miután biztonságosan rögzítette az állványt a falhoz,visszamegy a felette levő stopra és kellő körültekintés mellett elkezdi az állvány kikötésének a megszüntetését.

A kikötőszemek furataiba hosszú keskeny csíkra vágott polisztirol lapot rakunk tömítésnek, ügyelünk arra,hogy a furatba ne mozogjon,ne álljon a fal síkjától ki a polisztirol lap.

A bejavított furatra a falsík színével azonos nemesvakolatot teszünk. Az állvány alkatrészeket az állványépítésnél az előző fejezetben leírtak szerint, alkalmazott balesetvédelmi, munkavédelmi szabályok betartása mellett el kezdik a dolgozók lefelé adogatni.

A hangos szavakkal történő dolgozói tájékoztatás nagyon fontos az állvány leadogatásánál is, ezáltal a 100%-os koncentráció minden dolgozónál fenntartható. A lent dolgozó munkás,az állvány alkatrészeket rendszerezve, megszámolhatóan rakja egymásra.

allvany4

A függőhíddal csak akkor kezdhetünk el dolgozni, ha meggyőződtünk a biztonságos műszaki állapotáról, a tetőn az ellensúlyoknak a hídon lévő ellensúly tartón kell lenni,telerakva ellensúllyal.

Az ellensúlyokat a tetőn raklapra rakjuk, a tetőszigetelésre ügyelünk,mert ha megsérül,a lakók leáznak.

Minden csapszegnek a helyén kell lennie, a függőhíd tartószerkezeténél levő kerekeknek 90 fokban kifordítottan kell lennie,és lefékezett állapotban.

A drótkötél szakadt,és fagyos nem lehet. A kosárt rögzítő csavaroknak épeknek kell lennie, a vezérlő panelek,és motorok sérülésmentes állapotban kell,hogy legyenek.

A függőhíddal emelkedni, műszaki állapot ellenőrzése után lehet. A függőhíd két oldalára 7 cm-es polisztirol táblát kell felfogatni, hogy az erkélyek üveges részeit ne törje be a függőhíd oldala ütközéskor.

allvany6

Ameddig a polisztirol tábla nincs a függőhíd oldalára felrakva,nem lehet munkát elkezdeni. Amennyiben minőségi munkát szeretne garancia vállalással, forduljon hozzánk bizalommal. Az elvégzett munkákra garanciát vállalunk.

 

Elérhetőségeink:

Telefon: 06 (70) 608-4319

E-mail: info@epitoiparifelujitas.hu

Kérje ingyenes árajánlatunkat! Várjuk jelentkezését!